Pogosta vprašanja

ODGOVORI NA VSA VAŠA VPRAŠANJA

SPLOŠNA VPRAŠANJA

Kdo stoji za vsem skupaj?

Naj gre za brezplačno ali plačljivo gostovanje za vsem skupaj stoji podjetje Webicom d.o.o., ki storitve opravlja že od leta 2003. Gre za slovensko podjetje z dolgoletnimi izkušnjami in sedaj že več kot uveljaljeno blagovno znamko tako, da ste v varnih rokah. Terrirerhosting in dalart smo kupili že leta 2015. 

Ali poleg spletnega gostovanja in registracije domen ponujate še kakšne druge stortive?

Da, ponujamo in nabor naših storitev je precej velik. Ponujamo skoraj vse IT storitve, kar se tiče spletnih storitev pa tudi vse vrste oblačnih storitev kot so VPS strežniki, prostor na strežniku za hrambo podatkov, izdelavo spletnih strani in zahtevnih aplikacij ter trgovin...

Kje imate nameščeno vašo opremo?

Naša oprema je nameščena v Sloveniji in sicer v Ljubljani. Razpolagamo izključno z lastno opremo in nismo najemniki oz. preprodajalci tuje strojne opreme. Najemamo le prostor za IT omaro v kateri imamo našo opremo in sicer v podatkovnem centru podjetja Telemach izključno zato, ker imajo velika podjetja kot je Telemach zanesljive večkratne internetne povezave v hrbtenico interneta in ker imajo vrhunski podatkovni center opremeljen z agregati in in protipožarnimi sistemi ter 24/7 fizično varovanje.

Kakšen je vaš pravilnik glede masovnega pošiljanja elektronske pošte?

Masovno pošiljanje pošte ni dovoljeno, imajo pa vsi paketi več kot dovolj veliko število dnevno dovoljenih poslanih sporočil. Neomejeno gostovanje ima omejitev do 2000 sporočil na dan, brzplačo gostovanje za prvo leto imat omejitev 2000 poslanih email sporočil na dan. Drugi paketi za gostovanje imajo omejitev do 6000 poslanih sporočil na dan.

Katero verzijo php in mysql uporabljate?

Naši sistemi so postavljeni tako, da boste lahko sami izbrali verzijo php in izbirali boste lahko med 7.4, 8.0, 8.2 in 8.3 PHP verzijo boste lahko izbrali v vaši kontrolni plošči Directadmin. Prav tako boste lahko pri vsaki od php verzij sami dodali ali odstranili določene module in sami urejali php.ini.
Mysql verzijo pa imamo ponavadi Mariadb10.3 oz novejše.

BREZPLAČNO GOSTOVANJE

Ali se bodo na moji strani pojavljale kakšne reklame?

Ne! Nobenih reklam ne bo na vaši spletni strani kljub temu, da boste uporabljali brezplačno gostovanje. Tudi nobenih reklamnih emailov ne boste prejemali iz naše strani oz. naša praksa je, da tega ne počnemo razen v res izjemno redkih primerih, ki pa se mogoče zgodijo enkrat na dve leti.

Kako dolgo pa bom lahko uporabljal brezplačno gostovanje?

Brezplačno gostovanje boste lahko uporabljali eno leto od dneva naročila. Po preteku enega leta boste prejeli ponudbo za podaljšanje gostovanja za paket MINI po potrebi pa boste lahko paket povečali. Paket lahko povečate že med prvim letom vendar pa boste morali plačati večji paket po rednem ceniku oz. tudi v tem primeru boste za večji paket pri prvi nadgradnji prejeli 30% popust, če boste izbrali celoletno plačilo.

Kaj če enkrat vmes 5GB postane premalo ali lahko nadgradim paket in ostanem pri vas?

Seveda lahko! To je tudi naš cilj, da v času uporabe brezplačnega gostovanja spoznate, da naši strežniki delujejo zelo hitro in stabilno in boste z veseljem pri nas naročili plačljivo spletno gostovanje. Prav tako boste lahko kadarkoli pred iztekom 1 letnega brezplačnega gostovanja le dokupili prostor in sicer enote po 10GB za 1 EUR/mesečno oz. 12 EUR letno.  Če pa vam bo zadostovalo brezplačno spletno gostovanje v okviru kapacitet paketa pa tudi nimamo nič proti.

Ali lahko pošiljam masovno pošto na brezplačnem gostovanju?

Ne to žal ne smete. Tudi na plačljivih gostovanjih so omejitve na brezplačenm pa še toliko večje tako, da pred naročilom preverite opis paketa kjer so navedene vse karakteristike paketa in tudi informacja koliko mailov na uro lahko pošljete.

Ali mi pripada tehnična podpora pri brezplačnem gostovanje?

Prvo leto vam žal ne pripada tehnična podpora in to moramo pošteno povedati. Ne pripada vam telefonska podpora prav tako vam ne pripada podpora preko email-a ali sistema za podporo. Kot uporabnik brezplačnega spletnega gostovanja se strinajte, da je storitev na voljo po sistemu "vzemi ali pusti" tako, da se s težavami ukvarjate sami s pomočjo navodil v naši bazi znanja. Veliko navodil je možno najti tudi s pomočjo google iskalnika saj je Directadmin precej razširjena kontolna plošča. V primeru težav na spletni strani si morate pomagati sami, kar sicer ne spada v brezplačno podporo niti pri plačljivem gostovanju vseeno pa pri plačljivem gostovanju naročnikom svetujemo tudi pri takšnih težavah. Uporabniki brezplačnega gostovanja lahko prijavijo napako v primeru, da ne deluje kakšen od strežniških sevisev (apache, mysql, DNS...) prav tako lahko zaprosijo za deblokado IP-ja v primeru, da bi naš požarni zid zablokiral IP uporabnika. V vseh teh primerih bomo seveda ukrepali in to na enak način kot na plačljivih gostovanjih, kar pomeni takojšnje ukrepanje za odpravo napake. Sicer pa za uporabo storitev se mora uporabnik angažirati sam in si pomagati z obsežno bazo znanja, ki mu je na voljo v našem sistemu. Lahko pa vedno naročite plačljivo podporo. Po preteku 1 leta oziroma po prvem plačilu za podaljšanje in/ali nadgradnjo spletnega gostovanja vam pripada tudi tehnična podpora, ki jo nudimo v plačljivih paketih gostovanja.

Koliko pa me stane plačljiva podpora?

V primeru, da boste kljub obsežnim navodilom iz baze znanja potrebovali našo pomoč vas odprtje enega zahtevka za en primer stane 5EUR + DDV. Zahtevke, ki jih lahko odprete so vezani na:
- Nastavitve in uporabo kontrolne plošče
- Email nastavitev za en poštni predal v en vaš poštni odjemalec
- Pomoč pri nalaganju že narejene spletne strani
- Napaka na vaši spletni strani. To ne pomeni, da bomo napako odpravili bomo pa svetovali in v kolikor boste želeli dodatno pomoč naših programerjev vam bomo pred tem sporočili kakšna bi bila cena, da to uredijo naši programerji.

PLAČLJIVO GOSTOVANJE

Ali na paketu gostovanja lahko gostim več domen oz. spletnih strani?

Da, gostite lahko neomejeno število domen oz. spletnih strani. Omejeni ste le s dodeljenimi zmogljivostmi kot so CPU in RAM. V primeru, da boste imeli več spletnih strani, ki so dobro obiskane se lahko zgodi, da bo vse skupaj začelo delati počasneje, ker bo dodeljen CPU ali RAM že zapolnjen. V takem primeru boste lahko dokupili le določene kapacitete recimo samo CPU jedra ali samo RAM ali pa oboje. Seveda lahko kadarkoli naredite tudi nadgradnjo na višji nivo kot je VPS ali TURBO gostovanje.

Ali nudite pomoč pri odpravi napak na spletni strani?

Da, ponujamo vendar gre v prvi vrsti le za nasvete, ko govorimo o brezplačni pomoči lahko pa ponudimo dodatno plačljivo storitev naših programerjev, ki predhodno sporočijo koliko bi stalo, da rešijo vašo napako na spletni strani. Če pa bo šlo res samo za malenkost pa bomo pomagali brezplačno.

Spletno gostovanje trenutno že uporabljam pri konkurenci ali mi ga brezplačno preselite?

V primeru, da želite selitev vsebine spletne strani in el. pošte moramo prvo preveriti kakšna orodja imamo na voljo in vam potem sporočimo ali vam bomo preselili brezplačno ali pa bi vas to nekaj malega dodatno stalo. Načeloma pa brezplačno preselimo spletno stran, če nam lahko posredujete (ali pa nam daste dostop do trenutnega strženika) cPanel ali Directadmin polni backup. 

Kakšne dosotope mi boste omogočili do mojega spletnega gostovanja?

V prvi vrsti boste imeli ftp dostop in Directadmin kontrolno ploščo. Na željo naročnika lahko vklopimo tudi SSH dostop. Ker pa v osnovi SSH dostop ne omogočamo mora naročnik za vklop SSH dostopa zaprositi naknadno preko podpornega sistema.

Ali mi pripada tehnična podpora pri plačljivem gostovanju?

Da. 24/7 lahko prijavite težave preko našega podpornega sistema v času delovnika pa tudi pokličete. Brezplačna podpora vam priada za vse vrste težav, ki so posledica nepravilnega delovanja naših sistemov. Pomagali vam bomo tudi z navodili recimo kako namestiti email naslov v vaš poštni odjemalec ali pa kako uporabiti določeno funkcijo v kontrolni plošči in podobno. Pogosto z našo brezplačno podporo naročnikom rešimo tudi težave, ki sicer ne spadajo v brezplačno podporo (te ve na spletni stranni, nastavitve DNS ali poštneih odjemalcev...) s kakšnim nasvetom ali pa, če gre za kakšno malenkost, ki jo znamo rešiti to tudi storimo.

PLAČILA

Kakšne vrste plačil sprejemate?

Sprejemamo plačila na naš TRR pri SKB banki ter Paypal in seveda sprejemamo tudi večino kreditnih kartic. Plačila preko paypala in kreditne kartice pomeni takojšnje avtomatizirano procesiranje soritev in domen. Plačilo na TRR se obdela ročno šele, ko je na našem TRR-ju viden priliv, kar lahko pomeni, da bo storitev oz. domena aktivirana šele naslednji dan oz. med vikendi in prazniki šele čez nekaj dni. Zaračunavamoo tudi provizijo za plačilni promet in sicer plačila na TRR 0.40 EUR po transakciji in 0.50 EUR + 2,9% za plačila s kreditno kartico ali Paypal.

Če ne bom zadovoljen ali lahko uveljavim reklamacijo in zahtevam denar nazaj?

Seveda lahko. 30 dni od dneva prejetega plačila ali aktivirane storitve nudimo garancijo na zadovoljsto in lahko zahtevate vračilo denarja. Za registraicjo domen pa žal to ne velja in v primeru, da boste zahtevali vračilo denarja bo znesek za domeno odštet saj domena ostane vaša in jo lahko preselite drugam ali pa jo imate še naprej pri nas. V primeru, da je bila domena prodana po akcijski ceni v sklopu druge storitve se v primeru reklamacije znesek za domeno odbije po polni ceni iz našega cenika domen in ne le po akcijski ceni. Kot polna cena se vedno upošteva cena za podaljšanje iz našega cenika domen. Glavna garancija pri neomejenem gostovanju pa je v tem, da vam bomo znižali in izenačili ceno z morebitno cenejšo ponudbo konkurenta, če bi se izkazalo, da konkurent nudi enake kapacitete in karakteristike za manj denarja kot mi. Ta garancija velja za vedno vendar morate to sporočiti v roku 30 dni od dneva izdane ponudbe iz naše strani za novo naročilo ali podaljšanje storitve pri nas.

POMEMBNO: Podaljšanje gostovanja oziroa storitev ni del omenjene garancije saj ne gre za novo naročilo. Po plačilu podaljšanja storitev niste upravičeni do povračila denarnih sredstev!

Kako poteka naročanje?

Preko naše spletne strani naredite naročilo in po oddanem naročilu boste na vaš email prejeli ponudbo. Po oddanem naročilu bo spletno gostovanje aktivirano takoj in na vaš email boste prejeli tudi dostopne podatke,  ko oz. če plačate ponudbo (izdana ponudba vas ne zavezuje k plačilu in lahko odstopite od naročila) pa bo aktivirana (registrirana) tudi vaša domena. V roku nekaj minut boste na vaš email prejeli še račun za plačilo na podlagi ponudbe.

Ali pošiljate račune in ostalo dokumentacijo tudi po navadni pošti?

Načeloma ne. Vse dokumente od dostopnih podatkov do računov pošiljamo izključno preko el. pošte vendar so dokumenti podpisani in po standardih, ki so predpisani.

POMEBNO O DOMENAH

Je zamenjava domene možna?

Ne! Tudi, če se zmotite le pri eni črki domene ne morete zamenjati. Vsaka že registriran domena ostane vaša last do izteka njene veljavnosti vendar je ne rabite uporabljati, če ste se zmotili.

Ali lahko zahtevam vračilo denarja za domeno?

Ne! V nobenem primeru ne morete zahtevati denarja za že registrirano domeno.

Ali lahko domeno prenesem k drugemu ponudniku?

Da! Če imate do nas poravnane vse obveznosti lahko pridobite EPP oz. avtorizacijsko kodo in domeno preselite drugam.

Ali lahko domeno od drugega ponudnika prenesem k vam?

Da! Domeno lahko k nam prenesete kadarkoli tudi, če ima še nekaj časa veljavnost in domena bo s prenosom istočasno podaljšana za eno leto od neva, ko bi sicer potekla tako, da ne izgubite ničesar, če domeno prenesete precej pred njenim trenutnim iztekom veljavnosti. Za domene s končnico .si lahko uredimo tudi brezplačen prenos vendar potem obdržijo enak datum veljavnosti kot ga imajo pred prenosom. Brezplačen prenos domene ni možen preko sistema zato nas v primeru brez7plačnega prenosa .si domene kontaktirajte in bomo preno uredili ročno. Za ostale končnice domen brezplačen prenos ni možen.